Τα 38 πιο στοιχειωμένα εγκαταλελειμμένα μέρη στη Γη. Ανατριχιαστικά όμορφα_



Αυτά τα πραγματικά ερείπια της ζωής προσφέρουν μια απόκοσμη ματιά σε ένα κόσμο χωρίς ανθρώπους. Οι σκοτεινοί τοίχοι τους εμπνέουν μια αίσθηση θαυμασμού, όπως δεν έχετε νοιώσει ποτέ_

Pripyat, μια πόλη περίπου 50.000 κατοίκων, παντελώς εγκαταλειμμένη μετά από τη κοντινή πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ το 1986. Λόγω της ακτινοβολίας, έχει μείνει ανέγγιχτη από τότε, και θα είναι για πολλές χιλιάδες χρόνια στο μέλλον. Η φύση κυβερνά τώρα την πόλη, σε αυτό που μοιάζει με μια ταινία αποκάλυψης_

1. Pripyat, Ukraine
Pripyat, μια πόλη περίπου 50.000 κατοίκων, παντελώς εγκαταλειμμένη μετά από τη κοντινή πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ το 1986. Λόγω της ακτινοβολίας, έχει μείνει ανέγγιχτη από τότε, και θα είναι για πολλές χιλιάδες χρόνια στο μέλλον. Η φύση κυβερνά τώρα την πόλη, σε αυτό που μοιάζει με μια ταινία αποκάλυψης_



2. Mirny Diamond Mine - Eastern Siberia, Russia
Η δεύτερη μεγαλύτερη τεχνητή τρύπα στον κόσμο, η Mirny κατασκευάστηκε από τον Στάλιν για να ικανοποιήσει τη ζήτηση της Σοβιετικής Ένωσης για εύρεση βιομηχανικού διαμαντιού. Περαιτέρω προσπάθειες για σκάψιμο εγκαταλείφθηκαν τελικά, όταν έγινε πολύ δύσκολο να συνεχίσουν να σκάβουν αυτήν την τεράστια τρύπα.




3. Farmhouse - Seneca Lake, New York
Αυτή η εγκαταλελειμμένη αγροικία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί πλέον ως ένα νεκροταφείο για παλιάς κοπής αυτοκίνητα.

4. Ryugyong Hotel - Pyongyang, North Korea

Το Ryugyong Hotel είναι μια αληθινή επίδειξη της τρέλας της Βόρειας Κορέας. Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον 105 όροφο του ξενοδοχείου μόλις λίγα χρόνια πριν από μια μαζική πείνα που μάστισε τη χώρα. Εγκαταλελειμμένο εδώ και 16 χρόνια, οι εργασίες άρχισαν και πάλι το 2008, όταν επικαλύφθηκε με 150 εκατομμύριων δολαρίων αξίας γυαλί. Ξένοι επισκέπτες έχουν αναφέρει ότι αν και η δομή φαίνεται πλέον ολοκληρωμένη στο εξωτερικό, ένα μεγάλο μέρος του εσωτερικό έχει εγκαταλειφθεί.



5. Willard Asylum - Willard, New York
Το άσυλο Willard για τη χρόνια Φρενίτιδα χτίστηκε το 1869 και έκλεισε το 1995. Στέγαζε 4000 ασθενείς στο αποκορύφωμά του, περισσότερο από το ήμισυ των 50.000 ασθενών που ονομάζουν το άσυλο Willard σπίτι τους, πέθαναν μέσα στους τοίχους του. Αυτό κάνει το νεκροτομείο του ασύλου (που απεικονίζεται ανωτέρω) ένα από τα πιο ανατριχιαστικά μέρη που μπορούμε να φανταστούμε. Με το κλείσιμο του, οι περισσότεροι ασθενείς τελικά ενσωματώθηκαν στην κοινωνία, αλλά δυστυχώς παλαιότερα "οι άνθρωποι δεν έφευγαν εκτός αν ήταν σε ένα κουτί."


6. Sanzhi UFO Houses - San Zhi, Taiwan
Αυτά τα σπίτια που προορίζονταν να πωληθούν στις ΗΠΑ σε αξιωματικούς όταν η κατασκευή ξεκίνησε το 1978. Το 1980, οι εργασίες σταμάτησαν λόγω απώλειας επενδυτικού ενδιαφέροντος.



7. Six Flags Jazzland - New Orleans, Louisiana
Έχοντας υποστεί σοβαρές ζημιές από τον τυφώνα Κατρίνα, το Six Flags Jazzland έχει εγκαταλειφθεί από τότε. Αρκετές από τις ‘βόλτες’ στέκονται ακόμη, μια μαρτυρία για την ανθεκτικότητα της Νέας Ορλεάνης. Αρκετές εταιρείες έχουν σχέδια για την ανάπτυξη του πάρκου, αλλά μέχρι τότε θα παραμείνει ως το τέλειο σκηνικό για μια ταινία τρόμου.


8. Gulliver’s Travels Park - Kawaguchi, Japan
Κατασκευασμένο στη σκιά του βουνού Fuji, αυτό το θεματικό πάρκο άνοιξε το 1997. Παρά την οικονομική βοήθεια από την ιαπωνική κυβέρνηση, η λειτουργία του διήρκησε μόλις 10 χρόνια πριν εγκαταλειφθεί.


9. Bannerman Castle - Pollepel Island, New York
Ο ιδιοκτήτης του κάστρου Bannerman, Francis Bannerman VI, έκτισε το οικοδόμημα ως αποθηκευτικό χώρο μετά την αγορά του αμερικανικού στρατιωτικού πλεονάσματος από τον πόλεμο με τους Ισπανούς. Μετά από ποσότητας πυρομαχικών που εξερράγη το 1920, ένα μεγάλο μέρος του κάστρου καταστράφηκε και το υπόλοιπο εγκαταλείφτηκε.


10. Disney’s Discovery Island - Lake Buena Vista, Florida
Η πρώην ατραξιόν άγριας φύσης στην καρδιά του Disney World, φημολογείται ότι το νησί αφέθηκε στη φύση μετά από ανακάλυψη στα γύρω νερά βακτηρίων ικανά να σκοτώσουν τον άνθρωπο.

11. Aniva Rock Lighthouse - Sakhalinskaya Oblast, Russia
Ένα επίσημο νησί ποινών (φυλακών) χρησιμοποιήθηκε από τους Ρώσους, το Aniva ήταν κάποτε περιζήτητο τόσο από τους Ρώσους όσο και από τους Ιάπωνες. Τώρα ελέγχετε από την Ρωσία και στέκει ακακοίκητο στις θάλασσες ανάμεσα στην Ιαπωνία και την ανατολική ακτή της Ρωσίας

12. Canfranc Rail Station, Spain
Ο σιδηροδρομικός σταθμός Canfranc ήταν μέρος μιας διεθνούς σιδηροδρομικής διαδρομής μέσω της Ισπανίας και της Γαλλίας. Ένα ατύχημα το 1970 κατέστρεψε μια κοντινή γέφυρα και τελείωσε τις διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας τον Canfranc έρημο.

13. Chateau Miranda - Celles, Belgium
Το κάστρο χτίστηκε αρχικά από Γάλλους αριστοκράτες που εγκαταλειψαν την επανάσταση. Κατά τη διάρκεια και μετά το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, το Κάστρο Μιράντα χρησιμοποιήθηκε ως ορφανοτροφείο. Εγκαταλείφθηκε το 1980, με την οικογένεια να αρνείται να επιτρέψει στις αρχές να φροντίσουν για την ανοικοδόμησή του. Λόγω του παρελθόντος που στοιχειώνει το κάστρο παραμένει ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των κυνηγών φαντασμάτων.

14. Abandoned Coal Plant - France

15. Eilean Donan - Loch Duich, Scotland
Ευρισκόμενο στα Highlands της Σκωτίας, το νησί Eilean Donan παρέμεινε εγκαταλειμμένο μέχρι το 1911, όταν αποκαταστάθηκε από έναν εξέχοντα συνταξιούχο αξιωματικό του στρατού.

16. Hashima Island, Japan
Στο παρελθόν το Hashima Island ήταν πλούσιο σε άνθρακα, και πάνω από 5.000 ανθρακωρύχοι κάποτε ζούσαν στο νησί. Όταν η βενζίνη αντικατέστησε τον άνθρακα ως κύρια πηγή των καυσίμων της Ιαπωνίας, ο οικισμός εγκαταλειφθηκε. Τώρα, η άλλοτε ακμάζουσα πόλη έχει εγκαταλειφθεί και μόνο σκιές απομένουν.


17. Abandoned Mill - Ontario, Canada

18. City Hall Station - New York City, New York
Ο City Hall σταθμός της πόλης χτίστηκε το 1904 και έκλεισε το 1945, καθώς μόνο περίπου 600 άτομα τον χρησιμοποιειούσαν μόνο σε καθημερινή βάση.

19. Orpheum Auditorium - New Bedford, Massachusetts
Αυτό Αμφιθέατρο άνοιξε την ίδια ημέρα που βυθίστηκε ο Τιτανικός, 15 Απρίλη 1912. Ένα σούπερ μάρκετ καταλαμβάνει τώρα μερικά μέρη του κτίριου, αλλά το υπόλοιπο παραμένει όμορφα έρημο.


20. Holy Land USA - Waterbury, Connecticut
Οι Αγίοι Τόποι των ΗΠΑ ήταν ένα θεματικό πάρκο που βασίζεται σε αποσπάσματα από την Αγία Γραφή. Στο απόγειό του στη δεκαετία του 1960 και του '70, το πάρκο προσέλκυσε περίπου 40.000 επισκέπτες ετησίως. Έκλεισε το 1984, αν και παραμένοι άθικτο.

21. Abandoned Power Plant - Belgium

22. Wreck of the SS America - Fuerteventura, Canary Islands
Αυτό το πρώην υπερωκεάνιο των Ηνωμένων Πολιτειών ναυάγησε το 1994, μετά από 54 χρόνια υπηρεσίας.

23. Underwater City - Shicheng, China
H Shicheng βρίσκεται κάτω από το νερό εδώ και 53 χρόνια, δεδομένου ότι η Xin'an River Hydro Plant πλημμύρισε την περιοχή. Η πόλη ιδρύθηκε πριν από 1.300 χρόνια.


24. Abandoned Domino Sugar Factory -- Brooklyn, New York

25. Red Sands Sea Forts - Sealand, United Kingdom
Αρχικά χτίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου για την προστασία του ποταμού Τάμεση,τώρα αυτά τα οχυρά είναι πλέον άψυχα. Εκτός από εκείνα που έχουν ζητηθεί από Sealand, ένα μικροέθνος από την ακτή της Αγγλίας.


26. Overgrown section of the Great Wall - China
Το Σινικό Τείχος είναι 13.170 μίλια μακρύ και μεγάλα τμήματα λαμβάνουν λίγη συντήρηση λόγω του τεράστιου κόστους της φροντίδας για μια τέτοια μνημειώδη δομή.


27. Michigan Central Station - Detroit, Michigan
Χτισμένος μέσα στο 1912 και στο 1913, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός χρησίμευσε ως τόπος σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών για το Ντιτρόιτ και ήταν ο ψηλότερος σιδηροδρομικός σταθμό στον κόσμο. Με το κλείσιμο της γραμμής το 1988, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός έπεσε σε αχρηστία και όλα τα σχέδια αποκατάστασης έχουν αποτύχει.

28. Dadipark - Dadizel, Belgium
Ένας απλός παιχνιδότοπος, το Dadipark άνοιξε το 1950 και έκλεισε το 2002.


29. Military Hospital - Beelitz, Germany

30. Empty Organ Room

31. Abandoned church with chairs still standing
Η εκκλησία αυτή έχει αφεθεί στην παρακμή της, με τις καρέκλες να στέκονται ακόμα και το φέρετρο ενός μωρού να είναι ακόμα ορατό.

32. Wonderland Amusement Park - Beijing, China
Σχεδιασμένο για να είναι το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας στην Ασία, το Wonderland δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά από οικονομικά θέματα. Η γη έχει έκτοτε καλλιεργείται από τους τοπικούς αγρότες.


33. Częstochowa Train Depot - Poland

34. An Abandoned Rocket Factory - Russia

35. El Hotel del Salto - Colombia
Το Hotel del Salto χτίστηκε το 1928 για τους πλούσιους τουρίστες που επισκέπτονται τον κοντινό Tequendama Falls. Τελικά, ο καταρράκτης είχε μολυνθεί και οι επισκέπτες έχασαν το ενδιαφέρον τους, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του ξενοδοχείου.

36. Christ of the Abyss - San Fruttuoso, Italy
Ο Guido Galletti έχτισε αυτό το άγαλμα του Χριστού το 1954 και το τοποθέτησε μέσα στο νερό σε βάθος 55 ποδιών.

37. Railroad in the Fall - Lebanon, Missouri


38. Eastern State Penitentiary - Philadelphia, Pennsylvania
Λειτουργούσε από το 1829 μέχρι το 1971, το Eastern State ήταν ένα από τα πρώτα σύγχρονα σωφρονιστικά ιδρύματα. Τώρα, ένα εθνικό ορόσημο, η φυλακή είχε σχεδιαστεί με μια επαναστατική μορφή ως τροχός βαγόνιου που έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο στυλ. Το Eastern State ενεκρίθει από τους Willie Sutton και Αλ Καπόνε. Εάν μόνον οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν_

Το περιπετειώδες μέρος του εαυτού μου πεθαίνει για να εξερευνήσει κάθε ένα. Μπορώ μόνο να φανταστώ τα μυστήρια που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια_ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: