Top 10 bridges of the world_

Μπορεί να μην είναι οι μεγαλύτερες, μπορεί να μην είναι οι ψηλότερες, αλλά είναι σίγουρα οι  πιο αναγνωρίσιμες γέφυρες του κόσμου_




1. Golden Gate Bridge, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ: Πρόκειται για σύμβολο των ΗΠΑ και ειδικότερα της δυτικής ακτής. Με μήκος 1.280 μέτρα βρίσκεται στην 11η θέση όσο αφορά το μέγεθός της. Κατασκευάστηκε το 1937.



2. Tower Bridge, Λονδίνο, Αγγλία: Η γέφυρα πήρε το ονομά της από τον ομώνυμο πύργο. Αποτελεί δε μαζί με αυτό τα μνημεία με τους περισσότερους επισκέπτες όχι μονο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Η περιίοδος κατασκευής της ήταν από το 1886-1894. Ο ποταμός  Τάμεσης δίνει έναν παραμυθένιο αέρα στη γέφυρα.



3. Sydney Harboor Bridge, Σύδνευ, Αυστραλία: Λόγω του σχήματος της οι κάτοικοι την αποκαλούν Coathanger (κρεμάστρα παλτών). Η γέφυρα ενώνει την βόρεια πλευρά του Σύδνευ με το κέντρο της πόλης. Έχει δρόμους για αυτοκίνητα, ποδήλατα, πεζούς και τρένα, ενώ η θέα της Όπερας του Σύδνευ που προσφέρει είναι μοναδική.
























4. Brooklyn Bridge, New York, ΗΠΑ: Σύμβολο της Νέα Υόρκης και τουριστική αττραξιόν της πόλης από το 1883 όπου και ολοκληρώθηκε η κατασκευή της, η γέφυρα ενώνει το Μανχάταν με το Μπρούκλυν πάνω από τον ποταμό East. Η θέα που προσφέρει δεν αρκείται μόνο στην Νέα Υόρκη αλλά και στους ουρανοξύστες του Μανχάταν που δεσπόζουν αγέρωχοι μπροστά της.
























5. Ponte Vecchio, Φλωρεντία, Ιταλία:έιναι η μοναδική γέφυρα της Φλωρεντίας που επιβίωσε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι μεσαιωνική και φιλοξενούσε τα χασάπικα της πόλης. Σήμερα προσελκύει τουρίστες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να τη διασχίσουν αλλά και να αγοράσουν σουβενίρ από τα καταστήματα που βρίσκονται εκεί.

























6. Rialto Bridge, Βενετία, Ιταλία: Η παλαιότερη από τις 4 γέφυρες του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας. Κατασκευάστηκε το 1591 αντικαθιστώντας την ξύλινη γέφυρα που βρισκόταν στη θέση της και είχε καταρρεύσει το 1524. Είναι πάντα γεμάτη με ενθουσιώδης τουρίστες.

























7. Millau VIaduct, Μιλώ, Γαλλία: Με ύψος 343 μέτρα αποτελεί την υψηλότερη γέφυρα του κόσμου. Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Ταρν κοντά στο Μιλώ της νότιας Γαλλίας. Έχει 7 πυλώνες και είναι ψηλότερη από τον πύργο του Άιφελ.
























8. Charles Bridge, Πράγα, Τσεχία: Ολοκληρώθηκε στις αρχές του 15ου αιώνα. Διασχίζει τον ποταμό Vltava και συνδέει την παλιά πόλη με το κάστρο της Πράγας. Καθημερινά την διασχίζουν τουρίστες, εκεί συχνάζουν ζωγράφοι, υπάρχουν μικρά κιόσκια αλλά και κλεφτρόνια.




9. Akashi Kaikyo, Ιαπωνία: Έχει μήκος 1991μέτρα. Συνδέει την πόλη Kobe στην ενδοχώρα Honshu με το Iwaya στο νησί Awaji. Κατασκευάστηκε το 1998 και αποτελεί την 4η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο.















10. Great Belt, Δανία: Η γέφυρα αυτή ενώνει τα νησιά Zealand και Funen. Έχει μήκος 6.790 μέτρα και ύψος 254 μέτρα. Είναι η τρίτη σε μήκος γέφυρα και η 8η σε ύψος γέφυρα στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: