Aspectus Hominus: Καλλιτέχνης και Επιστήμονας, βραβευμένος και πολυτάλαντος μας λέει το Aspect του_

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την τέχνη;
Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Μία πρώτη επαφή με την μουσική και την ζωγραφική από το δημοτικό και με τον κινηματογράφο και το θέατρο από το γυμνάσιο. Σε μία πιο σοβαρή προσέγγιση θα έλεγα από το 2002 και μετά...
Με πόσα είδη έχεις ασχοληθεί, ποιό το κίνητρο για καθένα από αυτά;
Ξεκίνησα με την ζωγραφική. Έγινε εντελώς φυσικά μιας και είχα δει και την μητέρα μου που ζωγράφιζε πίνακες και τον πατέρα μου που έκανε σχέδιο. Σιγά σιγά μπήκα στην λογική της δημιουργίας εικόνων. Αυτό ήταν θεωρώ και το πρώτο στάδιο "σκηνοθεσίας" ενός κάδρου. Επίσης είχα κάνει και 5 χρόνια πιάνο και αρμονία. Η μουσική με ηρεμούσε και μου έβγαζε την ένταση της ημέρας. Πλέον η αγάπη μου είναι ο κινηματογράφος και το θέατρο. Το κίνητρο να δημιουργείς εικόνες που έχεις στο μυαλό σου και αυτές τις εικόνες  να τις μοιραζεσαι  με τον κόσμο θεωρώ πως είναι ευλογία. Όπως επίσης μοναδική εμπειρία είναι να παίξεις κάποιον ρόλο που ποτέ δε θα είσαι στην κανονική σου ζωή.


Τι σε εκφράζει περισσότερο από ότι έχεις κάνει;
Όλα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Κάθε κομμάτι είναι ένα μέρος του παζλ που αναπτύσει τον χαρακτήρα και βάζει λίγο χρώμα στη ζωή...
Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου όταν θέλεις να δημιουργήσεις κάτι;
Ναι, πάντα υπάρχει μία έμπνευση που λειτουργεί σαν κινητήριος μοχλός.
Τι σε εμπνέει;
Μπορεί να εμπνευστώ από τα πάντα. Από το πως κάποιος μπορεί να περπατάει/μιλάει σ το δρόμο, μέχρι τον ήχο που κάνει ο αέρας κάτω από την πόρτα. Τα πάντα αν θέλεις μπορούν να γίνουν εμπνευση, αρκεί να έχεις ματια και αυτιά ανοιχτά να δεσμεύσουν την "τροφή" για τέχνη.
Πώς βλέπεις τη ζωή σου μέσα από την τέχνη και πώς αυτή σε επηρεάζει στην καθημερινότητά σου;
Δεν μπορώ να δω την ζωή μου μέσα από την τέχνη, αλλά  σίγουρα θέλω την κάθε  είδους τέχνη μέσα στη ζωή μου. Πιστεύω πως με επηρεάζει μόνο θετικά, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να την υπηρετεί κάποιος αν τον πληγώνει ή αν τον στεναχωρεί, βέβαια μιλάω από προσωπική εμπειρία.
Πώς βλέπεις την Ελλάδα μέσα από την τέχνη;
Η Ελλάδα πάντα ηταν πηγή τέχνης και η Ελλάδα από μόνη της είναι μία τέχνη. Οταν μιλάς για ποίηση ή λογοτεχνία δε σκέφτεσαι Ελλαδα; Όταν μιλάς για αρχιτεκτονική ή γλυπτική δεν σκέφτεσαι Ελλάδα; Το ίδιο για την μουσική. Το ίδιο και για την ζωγραφική, τον κινηματογράφο και το θέατρο! Πάντα  μέσα από την δουλειά μου θέλω να δείχνω και στοιχεία της χώρας μου.
Κλείνοντας ποιο είναι το aspect σου;
Να υπάρχει υγεία και μεράκι για δημιουργία. Θέλω να τελειώσω την σχολή σκηνοθεσίας και να την συνδυάσω με το πτυχίο Περιβαλλοντολόγου/Ωκεανογράφου για την δημιουργία Ντοκιμαντέρ. Φυσικά οτιδήποτε άλλο παρουσιασθεί που να είναι δημιουργικό και μπορώ α το υπυρετήσω δεν θα πω όχι.



*extra info
Περιβαλλοντολόγος-Ιχθυολόγος. Σπουδάζει Σκηνοθεσια. Ασχολείται με τα καλλιτεχνικά δρώμενα από το 2002. Συμμετείχε στη θεατρική ομάδα «Πρόβα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2002-2008. Σκηνοθέτησε τη θεατρική παράσταση «Κλέψε λιγότερο» το 2005. Πήρε μέρος στις παραστάσεις «Η κυρία Γκαγκανοπούλου στο πάρκο, Η τελετή, 10 Μικροί Νέγροι, Εσωτερικές Ειδήσεις. Στο κινηματογράφο κάνει τα πρώτα του βήματα. Βραβεύτηκε από το Υπουργείο Οικονομικών το 2010 για το διαφημιστικό spot «Το παραμύθι». Σκηνοθέτης του «Όταν έφυγες» που συμμετείχε στο 4o Artfools, Cast Away που συμεμτείχε στο 5o Artfools, των Ντοκιμαντέρ «Κλιματικές Αλλαγές» (2012), Οι Μούσες δακρύζουν (2013). Βραβεύτηκε το 2013 για την ταινία "Δεν είναι Μπαμπούλας" στο 19ο Φεστιβάλ Αθηνων (ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ) Ιδρυτής και αρχισυντάκτης του νεανικού site Karakaksa Studios._





Δεν υπάρχουν σχόλια: